Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



από την Stella Glava
Υλικά
- 7 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 φαρινα απ
- 2 κγ κανέλα
-  2κγ γαρύφαλλο
- 2 κούπες καρύδια
Για το σιρόπι
-  5 κούπες ζάχαρη
- 6 κούπες νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.  


Ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, κανέλα, γαρύφαλλο και τέλος τα καρύδια (χοντρό σπασμένα)
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.


Σιρόπι: Βράζουμε 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.



Κόβουμε και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου