από την Evi Nikolaidou
Υλικά
- ½ κιλό ρεβίθια
- 1-2 ξερά κρεμμύδια
- 2-3 καρότα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 2 κ σ ταχίνι
- κύμινο
- κάρι
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- μαγειρική σόδα
- ½ κ γ ζάχαρη
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια.
Τα σουρώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη μαγειρική σόδα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για κανα δίωρο. Τα
ξεπλένουμε και τα τρίβουμε μέχρις ότου ξεφλουδιστούν τα περισσότερα.
Τα βάζουμε να βράσουν και τα ξαφρίζουμε.
Το νερό που έβρασαν το σουρώνουμε σε λεπτή σίτα.
Προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,
Αφού πιουν το ζουμί τους προσθέτουμε το λάδι και τα
σοτάρουμε λίγο.
Προσθέτουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε να
σοταριστούν καλά, μαζί με το ταχίνι.
Προσθέτουμε το νερό που έβρασαν, πιπέρι, την ζάχαρη, το κύμινο και το κάρι
Προσθέτουμε το νερό που έβρασαν, πιπέρι, την ζάχαρη, το κύμινο και το κάρι
Αφαιρούμε το
σκόρδο και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να χυλώσει καλά.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι , αλατοπίπερο και καλή μας όρεξη!!!!!!!
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι , αλατοπίπερο και καλή μας όρεξη!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου