από την Ελενα Γεωργιου
Υλικά
- 1 ποτήρι βούτυρο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι γάλα άγλυκο εβαπορέ αδιάλυτο
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κιλό αλεύρι
- 6 κ γ μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζανάκι ανθόνερο
- ½ φλιτζάνι κονιάκ
Για τη γέμιση
- 2 ποτήρια χουρμάδες (φοινίκια) κομμένα
- 1 ποτήρι καρύδια
- 2 κ σ βούτυρο
- κανελογαρύφαλλα
- 2 κ σ κονιάκ
- 1 κ σ ανθόνερο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο , προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και
την ζάχαρη κοσκινισμένη.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, το ανθόνερο, το κονιάκ , το αλεύρι
και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακοί ζύμη,
Την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Παίρνουμε κομμάτια από την ζύμη και κάνουμε στο χέρι μας μια
μικρή πίτα.
Βάζουμε γέμιση και κλείνουμε την πίτα. Δίνουμε το σχήμα
φοινικιού.
Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε μέτριο προς ζεστό προθερμασμένο
φούρνο.
Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου