Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΣΟΡΒΑΣ ΤΑΝΟΜΕΝΟΣ




από την Eleni Giazitsiogloy Doulaptsis

Υλικά

- ½  κούπα πλιγούρι ή κορκότο ...
- 5-6 κούπες νερό 
- λάδι ή βούτυρο όσο αγαπάτε 
- αλάτι 
- δυόσμο αποξηραμένο
- 250 γρ γιαούρτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλάτι και όταν αρχίσει και βράζει ρίχνουμε το κορκότο ή πλιγούρι... σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και.... σοτάρουμε (ναι καλά διαβάσατε) τον δυόσμο...

Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα μας να χυλώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά .
Παίρνουμε ζουμάκι και το αφήνουμε να χλιαρύνει... εκεί μέσα διαλύουμε το γιαουρτάκι μας ...
Και μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα...ανακατεύουμε καλά και ο τσορμπάς μας έτοιμος. 
Αν θέλετε συνοδεύεται την πρωινή σας σούπα με ψημένες φέτες . αλειμμένες με αγουρέλαιο και φορτωμένες με φέτα, και φυσικά οι ελίτσες... 
Εμένα μου αρέσει η σούπα χωρίς την συνοδεία των επισήμων...  :) 


Εξαιρετικό πρωινό και πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες... αλλά όχι τόσες που να σε χορταίνουν ...
γι΄ αυτό και λέμε "μακριά μην πας" γιατί........ θα ξαναπεινάσεις  :) 
Καλή σας όρεξη...
Υ.Γ. : το πλιγούρι και το κορκότο είναι αποφλοιωμένο σπασμένο σιτάρι ..η διαφορά τους είναι ότι το πλιγούρι είναι βρασμένο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου