από την Eleni Giazitsiogloy Doulaptsis
Υλικά
- ½ κούπα
πλιγούρι ή κορκότο ...
- 5-6 κούπες νερό
- λάδι ή βούτυρο όσο αγαπάτε
- αλάτι
- δυόσμο αποξηραμένο
- 250 γρ γιαούρτι
- 5-6 κούπες νερό
- λάδι ή βούτυρο όσο αγαπάτε
- αλάτι
- δυόσμο αποξηραμένο
- 250 γρ γιαούρτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλάτι και όταν αρχίσει και βράζει ρίχνουμε το κορκότο ή πλιγούρι... σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και.... σοτάρουμε (ναι καλά διαβάσατε) τον δυόσμο...
Το
προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα μας να χυλώσει. Κατεβάζουμε
την κατσαρόλα από τη φωτιά .
Παίρνουμε ζουμάκι
και το αφήνουμε να χλιαρύνει... εκεί μέσα διαλύουμε το γιαουρτάκι μας ...
Και μετά το
ρίχνουμε στην κατσαρόλα...ανακατεύουμε καλά και ο τσορμπάς μας έτοιμος.
Αν
θέλετε συνοδεύεται την πρωινή σας σούπα με ψημένες φέτες . αλειμμένες με αγουρέλαιο
και φορτωμένες με φέτα, και φυσικά οι ελίτσες...
Εμένα μου αρέσει η σούπα χωρίς
την συνοδεία των επισήμων...
:)
Εξαιρετικό πρωινό και πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες... αλλά όχι τόσες που να σε χορταίνουν ...
γι΄ αυτό και
λέμε "μακριά μην πας" γιατί........ θα ξαναπεινάσεις
:)
Καλή σας όρεξη...
Υ.Γ. : το πλιγούρι και το κορκότο είναι αποφλοιωμένο σπασμένο σιτάρι ..η διαφορά τους είναι ότι το πλιγούρι είναι βρασμένο....
Καλή σας όρεξη...
Υ.Γ. : το πλιγούρι και το κορκότο είναι αποφλοιωμένο σπασμένο σιτάρι ..η διαφορά τους είναι ότι το πλιγούρι είναι βρασμένο....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου