Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΡΑΤΖΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


από την Καλλιόπη

Υλικά

 - 20 νεράντζια περίπου  για να βγουν 1 κιλό φλούδες
Για το σιρόπι
- 2,5 κιλά  ζάχαρη
-2-3 ξυλάκια  κανέλας
- αρμπαρόριζα
Για την λεμονάδα
- 2-3 λεμόνια
- νερό


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα φρούτα στον τρίφτη , τα ξεφλουδίζουμε και τα χωρίζουμε στα 2 ή στα 3, ανάλογα με το μέγεθος
Τα τυλίγουμε σε ρολό  με οδοντογλυφίδα η κλωστή
Τα βάζουμε στο νερό και τα βράζουμε λίγο . 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε κρύο. Κάθε μέρα αλλάζουμε με  κρύο νερό.
Βράζουμε να ξεπικρίσει στην 5 η 6 μέρα.
Αφού ξεπικρίσει το πλένουμε με κρύο νερό και μετά  το βάζουμε  στην λεμονάδα να μείνει  1-2 ώρες.


Μετά το πλένουμε ξανά και το στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι, την ζάχαρη και 2-3 ποτήρια νερό.


Το βράζουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά βάζουμε  τα φρούτα …να βράσουν όλα μαζί , προσθέτοντας την κανέλα και την αρμπαρόριζα.


Το αφήνουμε να μείνει όλη νύχτα
Την επόμενη  το ξαναβράζουμε και προσθέτουμε μισό λεμόνι προς το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου