από την Καλλιόπη
Υλικά
- 20 νεράντζια περίπου για να βγουν 1 κιλό φλούδες
Για το σιρόπι
- 2,5 κιλά ζάχαρη
-2-3 ξυλάκια
κανέλας
- αρμπαρόριζα
Για την λεμονάδα
- 2-3 λεμόνια
- νερό
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα φρούτα στον τρίφτη , τα ξεφλουδίζουμε και τα χωρίζουμε
στα 2 ή στα 3, ανάλογα με το μέγεθος
Τα τυλίγουμε σε ρολό με οδοντογλυφίδα η κλωστή
Τα βάζουμε στο νερό και τα βράζουμε λίγο . 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε
το νερό και βάζουμε κρύο. Κάθε μέρα αλλάζουμε με κρύο νερό.
Βράζουμε να ξεπικρίσει στην 5 η 6 μέρα.
Αφού ξεπικρίσει το πλένουμε με κρύο νερό και μετά το βάζουμε στην λεμονάδα να μείνει 1-2 ώρες.
Μετά το πλένουμε ξανά και το στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε
το σιρόπι, την ζάχαρη και 2-3 ποτήρια νερό.
Το βράζουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά βάζουμε τα φρούτα …να βράσουν όλα μαζί , προσθέτοντας
την κανέλα και την αρμπαρόριζα.
Το αφήνουμε να μείνει όλη νύχτα
Την επόμενη το ξαναβράζουμε
και προσθέτουμε μισό λεμόνι προς το τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου