από την Stella Glava
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κοφτό κ .γλ. κανέλα
- ½ κ. γλ.
γαρίφαλο
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 160 γρ. χυμό πορτοκάλι
- ½ κ. γλ. σόδα
- 150 γρ γάλα
- 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο
μίγμα μας όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε
τα καρύδια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε σε μεγάλη φόρμα ή
ταψάκι με λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στην χαμηλή σχάρα για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι.
Αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα ωρίτσα και μετά
ξεφορμαρουμε.
Παρατήρηση : όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε
θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου