από την Στέλλα Γίδαρη
Υλικά
- περίπου 2 κιλά λίπος με λίγο κρέας (το ζητάς από τον
κρεοπώλη, αυτός ξέρει),
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- ½ ποτήρι νερό
- αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το λίπος
σε κομμάτια όπως της τηγανιάς, και
το βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το νερό και το αλάτι και το βράζουμε.
Χρειάζεται συχνά
ανακάτεμα να μη κολλήσουν.
Όταν κρυώσει όλο το λίπος και πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα οι τσιγαρίδες είναι
έτοιμες.
Μπορούμε να μαζέψουμε και το λίπος αφού κρυώσει λίγο σε
γυάλινο βάζο και αν αντέχει το στομάχι μας να προσθέτουμε λίγο στις πίτες μας ή
να τηγανίσουμε με αυτό πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου