από την Stella Glava
Υλικά
- 1 φλ λάδι
- 4 αυγά
- 1 φλ ζάχαρη
- 2 ½ φλ αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
- 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
- 3 κ.γ μπέικιν
πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι μέχρι να γίνει
πολτός.
Στο μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να
αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το λάδι και το πορτοκάλι και συνεχίζουμε ακόμα λίγο
το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη-αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50-55 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν 45 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με το
μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με λευκή και μαύρη σοκολάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου