από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-1/2 κιλό ρεβίθια
-250 γρ σπανάκι
χοντροκομμένο
- 3 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- 2 γενναίες
κουταλιές ταχίνι
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός
- κύμινο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια.
Το πρωί τα βράζουμε τόσο . όσο να κρατάνε λίγο.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. το
σπανάκι. τον μαϊντανό. τα καρότα. κομμένα σε ροδέλες. αλατοπίπερο και λίγο από
το νερό που κρατήσαμε.
Τα βράζουμε και προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με το ταχίνι
και το κύμινο.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τον χυμό απ τα λεμόνια και
σβήνουμε το μάτι.
Παίρνουμε λίγο από το φαγητό και το αλέθουμε στο μούλτι.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. ανακατεύουμε καλά και
σερβίρουμε. Προσθέτουμε στο κάθε πιάτο και λίγο ελαιόλαδο ωμό
σερβίρουμε. Προσθέτουμε στο κάθε πιάτο και λίγο ελαιόλαδο ωμό
Καλή μας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου