Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΠΙΤΣΑ





από την Νικολέτα, κόρη της Ελενα Γεωργιου

Υλικά
Για την ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 6 γρ μαγιά
- 1 φλ του καφέ ελαιόλαδο
- ½ κ γ αλάτι
- 1 ½ ποτήρι άγλυκο γάλα Νουνού
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
-αν χρειαστεί και λίγο αλεύρι επιπλέον
Για την σάλτσα ντομάτας
- ντομάτα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- λίγο ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
- ζαμπόν
-  τυριά  διάφορα
- χαλούμι
- καλαμπόκι


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για την ζύμη και μόλις δούμε πως δεν κολλάει στα χέρια, κάνουμε την ζύμη μια μπάλα. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε για ½ ώρα περίπου. 

Εν τω μεταξύ τρίψουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και λίγο λάδι. Ετοιμάζουμε επίσης τα υλικά για την επικάλυψη. 
Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε κύβους και στραγγίζουμε το καλαμπόκι. 
Αφού δούμε πως η ζύμη μας φούσκωσε κόβουμε το 1/3 και το ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο με τον πλάστη. 
Ανοίγουμε το φύλλο μεγαλύτερο απ ότι είναι το ταψί μας. 
Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη μας. 
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. 


Πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα τυριών, περιμετρικά βάζουμε περισσότερο και το ρολάρουμε , για να κάνουμε κόθορο.





Τρυπάμε και τον κόθορο με το πιρούνι.
 Προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε κόψει σε κύβους. Πασπαλίζουμε  από πάνω και λίγο τυρί ακόμη. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0 μέχρι να ροδίσει η πίτσα μας.
Καλή μας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου