Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

1/2 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 1 1/2 κουτ. γλυκού νερό καυτό
- 1 1/8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτελεση

Χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη και το αβγό για περίπου 3 λεπτά.
 Προσθέτετε το καυτό νερό και τη βανίλια στο μίγμα και χτυπάτε
.Στη συνέχεια, προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
 Ανακατεύετε τις σταγόνες σοκολάτας με μια μαρίζ. 
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μοιράζετε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
 Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 190οC. 
Μόλις βγουν από το φούρνο, τα τοποθετείτε σε σχάρα για να κρυώσουν για 1 λεπτό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου