Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια φρέσκα
- 2 φρέσκα
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζανιού τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο
λιωμένη
- 2 κουταλιές της
σούπας θυμάρι
- ¼ τσαγιού χυμό λεμόνι
- λίγο ξύσμα
από λεμόνι
- 1/3 φλιτζανιού
τσαγιού άσπρο κρασί
- 2 κ σούπας ξύδι βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά
τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά
σε μέτρια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τότε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε τα βράσουν
ακόμα 5 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 4 λεπτά ξεσκέπαστα σε δυνατή φωτιά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όταν κρυώσει
είτε τα σερβίρουμε είτε τα βάζουμε σε βάζο και τα διατηρούμε πολλές μέρες στο
ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου