από την Stella Glava
Υλικά
Για την βάση
- ψητές ή τηγανιτές μελιτζάνες
- ψητά ή τηγανιτά κολοκυθάκια
Για τον κιμά
- 1
κιλό κιμά μοσχαριού
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- σάλτσα ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες περίπου .
- 1 αυγό
- 50 γρ φρέσκο βούτυρο
- μπόλικα τυριά της αρεσκείας μας ( χρησιμοποίησα έμενταλ τριμμένο , και φέτα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά για την βάση. Ετοιμάζουμε
και τον κιμά
Βράζουμε τις πατάτες αφού τις κόψουμε σε μικρά
κομμάτια. με αλάτι
Μόλις βράσουν καλά στραγγίζουμε και πατάμε με το
ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι.
ανακατεύουμε και το αυγό με το βούτυρο
Προσθέτουμε και μπόλικα τυριά της αρεσκείας
μας. Να γίνει αλοιφή ο πουρές..
Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα λαχανικά,
τον κιμά και τον πουρέ. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Παρατήρηση : Λάδι δεν χρησιμοποίησα καθόλου αλλά αυτό είναι
προαιρετικό αν θέλουμε τσιγαρίζουμε κανονικά με
λάδι τον κιμά κτλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου