Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ








από την Stella Glava

Υλικά
-  475 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 20 γρ. μαγιά ξερή
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας


Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10x30 εκ.
Αν έχετε κάποια λίγο μεγαλύτερη είναι μία χαρά αλλά αν η φόρμα σας είναι μικρότερη τότε μπορεί να ξεχειλίσει η ζύμη.
Για αυτό προτείνω, στην περίπτωση αυτή, να μοιράσετε τη ζύμη στα δύο και να κάνετε δύο μικρότερα ψωμιά αντί για ένα μεγάλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Στο χέρι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι.
Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και αν δεν ξεκολλάει από τα χέρια προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά αλεύρι.

Το αφήνουμε να φουσκώσει τυλιγμένο με μια πετσέτα για μια ώρα. Δεν το ξανά ζυμώνουμε.
Το ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου


Αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου