Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΛΕΜΟΝΑΤΑ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό κουκιά χλωρά
- πράσινα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 φλ του καφέ ρύζι
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα κουκιά. 


Μόλις σοταριστούν  προσθέτουμε , αλάτι, πιπέρι , τα μυρωδικά μας και ζεστό νερό μετρημένο 3,5 προς 1 για το ρύζι που θα βάλουμε σε λίγο.
Μόλις πάρει μια βράση το φαγητό μας προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει το φαγητό μας και προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου