από την Γιάννα
Παρασχοπούλου
Υλικά
- 3 πατάτες μεγάλες
- 5-6 μανιτάρια λευκά μεγάλα
- 3 κρεμμυδάκια πράσινα
- λίγο γάλα
- 150 γρ περίπου γραβιέρα τριμμένη
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στην μέση. Αδειάζουμε με ένα
κουταλάκι το εσωτερικό τους και τις βάζουμε
σε ένα ταψάκι.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε ψιλοκόψει και σε λίγο
προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
Αφού βράσουν και εξατμιστούν τα υγρά
, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το εσωτερικό από τις πατάτες
που το έχουμε λιώσει με το πιρούνι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τα
μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και το βάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε
Βάζουμε και την περισσότερη γραβιέρα και λίγο γάλα, τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός
χυλός.
Βάζουμε στις πατάτες λίγο από το τυρί και γεμίζουμε με την γέμιση.
Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα.
Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι
να ροδίσει το φαγητό μας, περίπου 15 με 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου