από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- ελαιόλαδο
- ½ κιλό μικρές πατάτες
- 2- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κγ κουρκουμά προαιρετικά
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ½ ποτηράκι κρασί
- 1 ποτηράκι νερό
- αλάτι
- μαυροπίπερο
- κοκκινοπίπερο (
προαιρετικά )
Εκτέλεση
Τηγανίζετε τις πατάτες σε μία φριτέζα, να μαγειρευτούν
μέχρι τη μέση, και τις αποσύρετε για να τελειώσουν το μαγείρεμα στην κατσαρόλα
με το κουνέλι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα
κομμάτια του κουνελιού και τα θωρακίζετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές έτσι
ώστε να πάρουν και ωραίο χρώμα. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμύδι και συνεχίζετε το
σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το φύλλο
δάφνης, τα μπαχαρικά κ το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κουνέλι να
σιγοβράσει σκεπασμένο για 50-60 λεπτά.
Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτετε και
τις μικρές, μισοτηγανισμένες πατάτες.
Σε 50 με 60 λεπτά είναι έτοιμο έτοιμο.
Σε 50 με 60 λεπτά είναι έτοιμο έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου