από την Gnosoula Nikolaou
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κσ νισεστέ
- λίγη ζάχαρη
- λίγο ροδόσταγμα
Για το σερβίρισμα
- λίγο ροδόσταγμα
- λίγο συμπυκνωμένο χυμό τριαντάφυλλου
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι
βάζουμε το 1 ποτήρι νερό, τον νισεστέ, την ζάχαρη και λίγο ροδόσταγμα. Ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει.
Βρέχουμε ένα βαθύ πιάτο και αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το αφήνουμε ως να κρυώσει καλά
Τότε
ξαναβρέχουμε το γλυκό για να ξεκολλήσει και το αδειάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Εκεί
διατηρούμε όλα τα μαχαλεπί ώσπου να τα καταναλώσουμε.
Για να σερβίρουμε,
παίρνουμε ένα μαχαλεπί, προσθέτουμε λίγο νεράκι, ελάχιστο ροδόσταγμα και λίγο
χυμό τριαντάφυλλου
Αν θέλουμε να γίνει
πιο γλυκό προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.
Παρατήρηση : η δόση της συνταγής είναι για ένα μαχαλεπί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου