από την Φωτεινή Παπαδοπούλου
Υλικά
Για
την ζύμη
- 2 αυγά
-
1 λίτρο γάλα
-
λίγο αλάτι
-
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
λίγο λάδι
-
αλεύρι όσο σηκώσει
Για
την γέμιση
-
τυριά της αρεσκείας μας : φέτα, χαλούμι, μοτσαρέλα, γκούντα, ότι θέλουμε
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά για την ζύμη, ρίχνοντας το αλεύρι στο τέλος , λίγο λίγο, μέχρι να
πετύχουμε μια ζύμη μαλακή. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να
φουσκώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τα ανοίγουμε σε φύλλο και βάζουμε λίγο από το
μείγμα τυριών. Το κλείνουμε και το ξανανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του τηγανιού.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε ένα ένα.
Παρατήρηση
: αν θέλουμε αλευρώνουμε ένα ταψί βάζουμε τις πιτούλες μέσα και τις ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου