Η συνταγή είναι από την Βραζιλία
από την Αννα Χριστοδούλου ΄
Υλικά
- 400 ml. γάλα καρύδας
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουερ
- 90 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- 370 ml. γάλα πλήρες
- 50 γρ. καρύδα τριμμένη και
καβουρδισμένη
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε
μέσα το γάλα, το γάλα καρύδας, το ζαχαρούχο γάλα και τα αφήνουμε σε μέτρια
φωτιά μέχρι να αρχίζουν να κοχλάζουν.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ
αδειάζουμε το κορν φλάουερ. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο από την ποσότητα του
μείγματος από την κατσαρόλα και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός
σύρματος χειρός το κορν φλάουερ με το γάλα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα με το κορν
φλάουερ μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε συνεχώς με
το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει εντελώς.
Μόλις πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψί η pyrex.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάρα πολύ καλά και να σφίξει.
Μόλις κρυώσει , το σερβίρουμε με
καβουρδισμένη καρύδα από πάνω.
Παρατήρηση : Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου