από τον Panagopoulos Giannis
Υλικά
- 250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε φετούλες
- ½ φλ. τσαγιού λάδι
- ½ κιλό μελιτζάνες
τσακώνικες σε φέτες
- ½ κιλό πιπεριές
πράσινες και κόκκινες σε φέτες σε κύβους
- ½ κιλό ντομάτες
ξεφλουδισμένες σε κύβους
- 1 κοφτό κ.σ. πελτέ
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε φέτες τις
μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με
αλάτι. Τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν”, τις ξεπλένουμε
καλά, τις στύβουμε όσο μπορούμε
με
το χέρι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρουμε στο ½ φλ. λάδι.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα
σε ½ φλ. τσαγιού νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα για 15 λεπτά
Εν” τω μεταξύ κόβουμε τα λουκάνικα
σε φέτες, τα τηγανίζουμε σε λίγο
ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε
απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και το πολύ λίπος.
Προσθέτουμε στη σάλτσα
ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ρίγανη και συνεχίζουμε να να σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λ ακόμα. Σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε
με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.
Παρατήρηση : Προαιρετικά
μπορούμε να βάλουμε και μια κόκκινη
μικρή καυτερή πιπερίτσα αν μας αρέσουν
τα καυτερά καθώς επίσης και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες για ένα πλήρες γεύμα.
Για να είμαστε ακριβείς η συνταγή είναι : https://www.sintayes.gr/syntages/spetsofai-me-piperiew-kai-melitzanew/
ΑπάντησηΔιαγραφή