από την ΄Αννα Χριστοδούλου
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 συσκευασίες κοκτέιλ
(ΜΙΧ) θαλασσινών
- 600 γρ νουντλς αυγού βρασμένα
- 20 γρ κάρυ σε σκόνη
- 100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 50 γρ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 20 γρ ξύσμα λάιμ
- 50 γρ χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ γάλα καρύδας
- 10 γρ μαύρο σουσάμι
- 100 γρ καρότο σε μπαστουνάκια
- 100 γρ κίτρινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο,
το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο μέχρι να μαλακώσουν και μετά ρίχνουμε τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κάρυ , ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και σβήνουμε με το χυμό
λεμονιού.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά, ξεπαγωμένα, το γάλα καρύδας, αλάτι και
πιπέρι. Αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να μαγειρευτούν.
Προσθέτουμε και τα
νουντλς και ανακατεύουμε καλά.
Τελειώνουμε με το ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο, το
σουσάμι και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου