Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ




από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένη φλούδα το άσπρο μέρος, σε ότι κομματάκια θέλετε
- 700 γρ ζάχαρη
- 3.5 λεμόνια
- 1 βανίλια ή λίγα φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση

Βάζουμε το καρπούζι σε νερό και στύβουμε τα 3 λεμόνια και τ αφήνουμε στον ήλιο για δύο ώρες. (Αυτό γίνεται αντί για ασβέστη)
Έπειτα το ξεπλένουμε το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Από επάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20_25 λεπτά.

Την άλλη μέρα το ξανά βάζουμε στη φωτιά για να δέσει το σιρόπι


5 λεπτά πριν ρίχνουμε και  μισό χυμό λεμόνι Κι  μια βανίλια ή αρμπαρόριζα. (Λεμόνι για να μη ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό - βανίλια ή αρμπαρόριζα για μυρωδιά )
Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 5' λεπτά περίπου, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου