από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένη φλούδα το άσπρο μέρος, σε ότι
κομματάκια θέλετε
- 700 γρ ζάχαρη
- 3.5 λεμόνια
- 700 γρ ζάχαρη
- 3.5 λεμόνια
- 1 βανίλια ή λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
Βάζουμε το καρπούζι σε νερό και στύβουμε τα 3 λεμόνια και τ
αφήνουμε στον ήλιο για δύο ώρες. (Αυτό γίνεται αντί για ασβέστη)
Έπειτα το ξεπλένουμε το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Έπειτα το ξεπλένουμε το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Από επάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά
για 20_25 λεπτά.
Την άλλη μέρα το ξανά βάζουμε στη φωτιά για να δέσει το
σιρόπι
5 λεπτά πριν ρίχνουμε και μισό χυμό λεμόνι Κι μια βανίλια ή αρμπαρόριζα. (Λεμόνι για να μη
ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό - βανίλια ή αρμπαρόριζα
για μυρωδιά )
Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 5' λεπτά περίπου, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 5' λεπτά περίπου, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου