από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
για τα λαχανικά
- κολοκυθάκια
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- άσπρο ρύζι (προαιρετικό)
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 τριμμένη ντομάτα
- 1 αβγό
- φρυγανιά τριμμένη ελαφρώς
- λίγο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά.
- μυρωδικά ότι μας αρέσει
Εκτέλεση
για τα λαχανικά
Κόβουμε κολοκυθάκια, καρότα σε κύβους ή στικ όπως
εμείς επιθυμούμε , τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ανάλογα
με την προτίμηση μας ( εγώ το ψιλό κόβω ) τα μανιτάρια, προσθέτουμε νεράκι και
αλάτι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας και να δούμε
το ζουμάκι χυλωμένο.
Προσθέτουμε το ανάλογο ελαιόλαδο και τον κουρκουμά.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο άσπρο ρύζι.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο άσπρο ρύζι.
Για τα μπιφτέκια
Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τα καρότα.
αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας και τ αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο ζυμωμένο και μετά κάνουμε 10
μπιφτέκια.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη και βγάζουμε και ψήνουμε όποτε θέλουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου