από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου
Υλικά
- ροδάκινα
- 2-3 κσ ζάχαρη για κάθε βάζο
-αρμπαρόριζα η κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Διαλέγουμε σκληρά ροδάκινα για να μη λιώσουν στο βράσιμο
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα σε κάθε βάζο βάζουμε
από 2 με 3 κσ ζάχαρη. αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη κανέλα ή αρμπαρόριζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με νερό και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους
που τα έχουμε ήδη βράσει για μερικά λεπτά.
Τοποθετούμε τα
βάζα σε βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα βάζα και
βράζουμε 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου