από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου
Υλικά
- μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- ντομάτες ώριμες για σάλτσα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση
Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες σε φέτες
τις ξεπικρίζουμε σε
αλατόνερο τις περιχύνουμε με μισό ποτήρι ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200
βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε τη σάλτσα και όταν είναι έτοιμη
προσθέτουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και τις μελιτζάνες.
Αμέσως γεμίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Μπορούμε να τις κάνουμε μουσακά, να τις βάλουμε πάνω σε
πιλάφι ή και πάνω στο ψωμάκι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου