από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- μύδια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- σέλινο
- πράσο
- άνηθο
- μερικά ντοματίνια
- 1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
-ούζο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι ξερό και πράσινο,
μαϊντανό, σέλινο, πράσο, άνηθο, μερικά ντοματινια, ένα μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
( όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα), και σβήνουμε με ούζο.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουμε μέχρι να
μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μύδια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία
και αφήνουμε να βράσει μέχρι τα μυδια ν ανοίξουν.
Δεν βάζουμε αλάτι για το το ζουμι που βγάζουν τα μύδια
είναι αλμυρό. Μπορούμε να βάλουμε όποιο μυρωδικά μας και λαχανικό μας αρέσει.
Παρατήρηση : Το ζουμί είναι όλα τα λεφτά και μπορούμε να
το χρησιμοποιήσουμε για ριζότο αν δεν το φάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου