από την Stella Glava
Υλικά
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 600 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάς
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Για τη βάση
Στο πολυμηχάνημα
με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το
μείγμα με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
Για τη γέμιση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα,
το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση και λειαίνουμε την επιφάνειά
της. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για τη γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο
μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα
υλικά.
Απλώνουμε πάνω από το cheesecake και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου