Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ γλυκού ζάχαρη
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- σάλτσα ντομάτες, γαλοπούλα βραστή, τυρί που λιώνει, ελαιόλαδο.
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ γλυκού ζάχαρη
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- σάλτσα ντομάτες, γαλοπούλα βραστή, τυρί που λιώνει, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα χυλό με λίγο
από το αλεύρι περίπου 4 κουταλιές τη μαγιά μέσα σε χλιαρό νερό περίπου ένα
ποτηράκι κρασιού. Αφήνουμε να φουσκώσει.(15-25 λεπτά ) ανάλογα με το
περιβάλλον.
Όταν φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το αυγό.
Ανακατεύουμε και λιώνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά.
Ηχούμε τα χέρια μας λαδωμένα και ζυμώνουμε ελαφριά. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει αφού την αλείψουμε με λάδι.
Έπειτα σε ταψί κάνουμε ένα γεμιστό κεφτέ με την σάλτσα μας, τα τυριά μας και την γαλοπούλα .
Χρειάζονται προθερμασμένο φούρνο 250 και περίπου 20 λεπτά να γίνουν τραγανά!
Όταν φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το αυγό.
Ανακατεύουμε και λιώνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά.
Ηχούμε τα χέρια μας λαδωμένα και ζυμώνουμε ελαφριά. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει αφού την αλείψουμε με λάδι.
Έπειτα σε ταψί κάνουμε ένα γεμιστό κεφτέ με την σάλτσα μας, τα τυριά μας και την γαλοπούλα .
Χρειάζονται προθερμασμένο φούρνο 250 και περίπου 20 λεπτά να γίνουν τραγανά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου