Υλικά
- 1 ½ κιλό κολοκύθα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι λάδι, εμείς βάζουμε ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
- ½ κγ. αλάτι
- 1 πακέτο φύλλα χονδρά για πίτες, μπορεί να χρειαστούν και κάνα δυο φύλλα έξτρα οπότε καλό είναι να έχουμε 2 πακέτα. Εμείς ανοίγουμε δικά μας φύλλα και συνήθως βάζουμε 10
Εκτέλεση- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι λάδι, εμείς βάζουμε ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
- ½ κγ. αλάτι
- 1 πακέτο φύλλα χονδρά για πίτες, μπορεί να χρειαστούν και κάνα δυο φύλλα έξτρα οπότε καλό είναι να έχουμε 2 πακέτα. Εμείς ανοίγουμε δικά μας φύλλα και συνήθως βάζουμε 10
1. Τρίβουμε το κολοκύθι στο ρεντέ
2. Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη και την κανέλα τα 2 αυγά και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
3. Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε 2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και μετά απλώνουμε ομοιόμορφα το κολοκύθι πιάνοντας το με τα χέρια.
4. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και στο τέλος βάζουμε 2 φύλλα λαδώνουμε από πάνω και ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε απ την γέμιση με τα δάχτυλα μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις η στον αέρα λίγο παραπάνω, για 45 με 55 λεπτά περίπου , βλέπουμε βέβαια και πόσο ροδίζει η πίτα μας και κανονίζουμε και με το μάτι την ώρα γιατί όλοι οι φούρνοι δεν ψήνουν το ίδιο.
5. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την απολαμβάνουμε ρίχνοντας ζάχαρη άχνη από πάνω.
2. Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη και την κανέλα τα 2 αυγά και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
3. Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε 2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και μετά απλώνουμε ομοιόμορφα το κολοκύθι πιάνοντας το με τα χέρια.
4. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και στο τέλος βάζουμε 2 φύλλα λαδώνουμε από πάνω και ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε απ την γέμιση με τα δάχτυλα μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις η στον αέρα λίγο παραπάνω, για 45 με 55 λεπτά περίπου , βλέπουμε βέβαια και πόσο ροδίζει η πίτα μας και κανονίζουμε και με το μάτι την ώρα γιατί όλοι οι φούρνοι δεν ψήνουν το ίδιο.
5. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την απολαμβάνουμε ρίχνοντας ζάχαρη άχνη από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου