από την Στελλα Γιδαρη
Υλικά
- 500 γρ ρεβίθια
-2 κιλά σταρένιο αλεύρι
70% άλεσης
-80 γραμμάρια νωπή μαγιά
-1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-νερό όσο πάρει
Από βραδύς ανακατεύουμε
τα άλευρα.
Διαλύουμε την μαγιά σε ένα
ποτήρι χλιαρό νερό και πιάνουμε προζύμι με το μείγμα αλευριού.
Την επόμενη ημέρα βάζουμε
σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι την ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε το προζύμι στο κέντρο
,νερό ελαφρώς χλιαρό και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλά η ζύμη στα χέρια μας(αν χρειαστεί
βάζουμε λίγο λάδι)
Το σκεπάζουμε με πετσέτα
μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Πλάθουμε 2-3 καρβέλια
και τα τοποθετούμε σε γάστρες. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιμένουμε έως
ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς με αντίσταση κάτω και αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου