από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
- 1000 γρ. αλεύρι ,
(60% σκληρό αλεύρι , 20% σιμιγδάλι και 20% μαλακό αλεύρι.)
- 2 -3 φρέσκα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- 2 -3 φρέσκα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε φύλλο.
Πάνω σε ένα ταψάκι , πετσέτα και τα κόβω,
2-3 λεπτά στην κατάψυξη (παγώνουν) τα μαζεύω σε σακουλάκι στην
κατάψυξη και συνεχίζω Πάνω σε ένα
ταψάκι , πετσέτα και τα κόβω, 2-3 λεπτά στην κατάψυξη (παγώνουν) τα μαζεύω σε
σακουλάκι στην κατάψυξη και συνεχίζω .Ζυμαρικά που βράζουν σε 3 λεπτά και είναι
πεντανόστιμα!
Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα μπορούμε να πολτοποιήσουμε
- τον βολβό από το παντζάρι για κόκκινο χρώμα
-πολτοποίηση σπανάκι για πράσινο χρώμα
- κουρκουμά για κίτρινο χρώμα
-χαρουπάλευρο για σκούρο
καφέ
-μελάνι σουπιάς για μαύρο
.Ζυμαρικά που βράζουν σε 3 λεπτά και είναι πεντανόστιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου