Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ



από την   Τζένη Λάγαρη

Υλικά

- 1000 γρ. αλεύρι , (60% σκληρό αλεύρι , 20% σιμιγδάλι και 20% μαλακό αλεύρι.)
- 2 -3 φρέσκα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε φύλλο.
 Πάνω σε ένα ταψάκι , πετσέτα και τα κόβω, 
2-3 λεπτά στην κατάψυξη (παγώνουν) τα μαζεύω σε σακουλάκι στην κατάψυξη και συνεχίζω Πάνω σε ένα ταψάκι , πετσέτα και τα κόβω, 2-3 λεπτά στην κατάψυξη (παγώνουν) τα μαζεύω σε σακουλάκι στην κατάψυξη και συνεχίζω .Ζυμαρικά που βράζουν σε 3 λεπτά και είναι πεντανόστιμα!
 Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα μπορούμε να πολτοποιήσουμε
- τον βολβό από το παντζάρι για κόκκινο χρώμα 
-πολτοποίηση σπανάκι για πράσινο χρώμα 
- κουρκουμά για  κίτρινο χρώμα 
-χαρουπάλευρο για σκούρο καφέ 
-μελάνι σουπιάς για μαύρο

.Ζυμαρικά που βράζουν σε 3 λεπτά και είναι πεντανόστιμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου