Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Υλικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ νιφάδες βρώμης
- 100 γρ γιαούρτι 2%
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο
- 1 αυγό
- λάδι
- σόδα
- ξύδι


Εκτέλεση
Στο μουλτι βάζουμε την βρώμη και την κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε το αυγό το δυόσμο το γιαούρτι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα χτυπάμε όλα μαζί και το προσθέτουμε στον κιμά.
Το ζυμώνουμε και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και κύμινο. 
Βάζουμε το λάδι ζυμώνουμε ξανά και προσθέτουμε σόδα όπου την ραντίζουμε με ξύδι. Ζυμώνουμε ξανά και το αφήνουμε στο ψυγείο να μείνει για να δέσουν τα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε.
Έγιναν πολύ αφράτα φούσκωσαν και ήταν πολύ αφράτα και γευστικά!! 
Τα προτείνω!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου