από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
μερικές σκελίδες σκόρδο
-
1 ξυλάκι κανέλλα
-
3 γαρύφαλλα
-
2 μπαχάρια
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ελάχιστη ρίγανη
-
λίγη ζάχαρη
-
1 κουταλιά αλεύρι
-
χυμό ντομάτας (για να κοκκινίσει το φαγητό)
-
λάδι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να τσιγαριστεί.
σε κάθε κομμάτι κρέας φυτεύουμε μισή σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι
και το σκόρδο, την κανέλα γαρύφαλλο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και τέλος το αλεύρι
(θα βοηθήσει να γίνει πηχτή η σάλτσα).
Όταν
τσιγαριστούν προσθέτουμε την ντομάτα τον χυμό και ανάλογο ζεστό νερό για να μην
κόψουμε τον βρασμό. Όταν το κρέας μαλακώσει και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο
το φαγητό. Σερβίρεται με μακαρονάδα η πατάτες τηγανιτές και ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου