από τη Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
-
κολοκυθάκια πολύ μικρά
-
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
ντομάτα ψιλοκομμένη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μοσχάρι
-
λάδι
-
ξύδι
Εκτέλεση
Ξύνω ελαφρώς τα κολοκυθάκια
τα πλένω και αφού στραγγίσουν τα περνώ ελαφρώς από το τηγάνι. Όταν ελαφρώς μαραθούν
τα κολοκύθια τα βάζω όλα στο τηγάνι και τα σβήνω με ξύδι. Έχω ετοιμάσει το κρέας
αφού ελαφρώς μαράνω το κρέας και το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Προσθέτω την ντομάτα
και λίγο νερό και αφήνω να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας. Όταν έχει γίνει σχεδόν
το κρέας τότε προσθέτουμε τα κολοκύθια μαζί με το ζουμί από το τηγάνι να πάρουν
μια βράση σε σιγανή φωτιά (στο 2-3)
Προσοχή: δεν πρέπει να ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα για να μην διαλυθούν
τα κολοκύθια. θέλει κούνημα της κατσαρόλας. Τα κολοκυθάκια πρέπει να στέκονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου