από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Yλικά
-
κρέας μοσχάρι
-
μελιτζάνες
-
κρεμμύδι ξερό
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
ρίγανη
-
λίγη ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι κόκκους από διάφορα πιπέρια
Εκτέλεση
Κανονικά τσιγαρίζεις
το κρεμμύδι σκόρδο και κρέας μέσα σε λάδι. Έχεις περάσει τις μελιτζάνες αφού
τις έχεις ξεπικρισει λίγο στο τηγάνι, και τις κρατάς σε μια άκρη. Ψήνεις το κρέας
και όταν κοντεύει να γίνει προσθέτεις τις μελιτζάνες και αφήνεις το φαγητό να γίνει.
Βέβαια εμείς κάναμε κάποιες παραλλαγές. Σε χύτρα ταχύτητας με λίγο νεράκι μαράναμε
το κρέας το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα την ρίγανη τα πιπέρια το αλάτι
και το αφήσαμε να σιγοψηθεί κλείνοντας την χύτρα. Τις μελιτζάνες με ένα πινελάκι
τις τις λαδώσαμε ελαφρώς και τις ψήσαμε στο γκριλ.
Όταν
το κρέας μαλάκωσε προσθέσαμε τις μελιτζάνες, νεράκι για να βράσουν και χυμέ λεμονιού
διότι μας αρέσει πολύ.
Υστ: Οι Μικρασιάτες πρόσθεταν στο φαγητό και τριμμένη ντομάτα, οπότε
δεν έβαζαν λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου