Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΓΑΝΑ



από την  Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι καφέ λάδι
- 2 κ.γ. μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- νερό
- σουσάμι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Διαλύουμε εκεί τη μάγια και αφήνουμε μισή ώρα να “αφρίσει”.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι μαλακή.



Δίνουμε το σχήμα της λαγάνας. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε την λαγάνα μέσα Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αλείφουμε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου