από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-8 μήλα κομμένα σε κύβους
-ζάχαρη η φρουκτόζη(εγώ χρησιμοποίησα φρουκτόζη)
-χοντροκομμένα καρύδια
-σταφίδες ξανθές
-σταφίδες μαύρες
-κανέλα
-σουσάμι
-βούτυρο γάλακτος
-φύλλα σφολιάτας
-κονιάκ
-ζάχαρη η φρουκτόζη(εγώ χρησιμοποίησα φρουκτόζη)
-χοντροκομμένα καρύδια
-σταφίδες ξανθές
-σταφίδες μαύρες
-κανέλα
-σουσάμι
-βούτυρο γάλακτος
-φύλλα σφολιάτας
-κονιάκ
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου και τα ανακατεύω για να ενωθούν.
Σε βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτω τα υλικά μου και τα ανακατεύω να μαραθούν τα υλικά με το βούτυρο.
Προσθέτω το κονιάκ και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς.
Απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο της σφολιάτας και αφού γυρίσω τις άκρες προς τα τοιχώματα του ταψιού, ρίχνω το μείγμα στο ταψί.
Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο και με μυτερό μαχαίρι χαράσσω την μηλόπιτα σε κομμάτια.
Το περνώ με λάδι και ρίχνω επάνω σουσάμι.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά σε 200 βαθμούς και μετά χαμηλώνω την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου