από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-4 κούπες κύβους από μπαγιάτικο ψωμί. Μόνο ψίχα..
-3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος τους..
-3/4 κούπας χυμό κατά προτίμηση μήλου
-1/2 κούπα ζάχαρη(χρησιμοποίησα φρουκτόζη την μισή και λιγότερη από ότι ζάχαρη)
-1 ½ κουταλάκι κανέλα
-1 φλιτζάνι σταφίδες(δεν είχα οπότε τις αντικατέστησα με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
-2 αυγά
-1 γάλα εβαπορέ
-4 κούπες κύβους από μπαγιάτικο ψωμί. Μόνο ψίχα..
-3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος τους..
-3/4 κούπας χυμό κατά προτίμηση μήλου
-1/2 κούπα ζάχαρη(χρησιμοποίησα φρουκτόζη την μισή και λιγότερη από ότι ζάχαρη)
-1 ½ κουταλάκι κανέλα
-1 φλιτζάνι σταφίδες(δεν είχα οπότε τις αντικατέστησα με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
-2 αυγά
-1 γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους την ψίχα την μπαγιάτικη.
Κόβουμε σε κύβους τα μήλα
Σε μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με τις σταφίδες.
Κόβουμε σε κύβους την ψίχα την μπαγιάτικη.
Κόβουμε σε κύβους τα μήλα
Σε μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε αδιάλυτο το γάλα και τον χυμό καθώς και την κανέλα. Τα χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την ψίχα και τα μήλα .
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να ποτίσει την ψίχα και τα μήλα και μετά αφού βουτυρώσουμε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε την μηλόπιτα για 45 -50 λεπτά.
Όταν κρυώσει μπορούμε από πάνω να ρίξουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η μηλόπιτα έτοιμη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου