Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑTΑΤΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-1 κιλό πατάτες βραστές λιωμένες με πιρούνι 
-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
-τυρί γραβιέρα τριμμένη
-πιπέρι
-αλάτι
-μοσχοκάρυδο
-γάλα 1 φλιτζάνι χλιαρό
-2 αυγά


Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι η με το εργαλείο για πουρέ.
Αδειάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά στο μούλτι και τα αδειάζουμε και αυτά μέσα στα υλικά μας.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Έχουμε λαδώσει ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για καμιά ώρα.
Το κόβουμε όταν ήδη έχει κρυώσει

Παρατηρήσεις

Η συνταγή ανέφερε 600 γραμμάρια γάλα.Το βρήκα αρκετό για τις πατάτες που έβαλα...Λιγότερο από 1 κιλό.
Για να γίνει πιο σφιχτό το μείγμα πρόσθεσα  λίγο πουρέ σε  σκόνη για να τραβήξει τα υγρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου