Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 4 κρεμμύδια ξερά
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μελιτζάνα
- 4 ντομάτες
- 150 gr. καστανή ζάχαρη
- 110 ml. ξύδι μπαλσάμικο λευκό ή μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
- Θυμάρι

Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε την μελιτζάνα από την φλούδα, κρατώντας μόνο το εσωτερικό της. 
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
 Κρατάμε και όσα υγρά βγάλουν οι ντομάτες.



Βάζουμε όλα τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. 
Προσθέτουμε περίπου μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.



Αποθηκεύουμε το τσάτνευ, μόλις βράσει, σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου