Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


 από την  Tsikita Mavi     

Υλικά 
- 400 γρ πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 1 κιλό περίπου ζάχαρη
- 300 ml μηλόξυδο (η περισσότερο κατά βούληση)
- 200 ml κρασί
- 4-5 μήλα(η 2 φακελάκια πηκτίνη)
- 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις περνάμε από το μουλτι, το ίδιο κάνουμε και με τα μήλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί ,το ξύδι ,τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν
Προσθέτουμε στο κρασόξυδο και τον πολτό της πιπεριάς και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά όπως η μαρμελάδα
Προσοχή γιατί κολλάει εύκολα και πιτσιλίζει πολύ
Αποθηκεύουμε σε μικρά αποστειρωμένα βαζάκια Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο

Σημείωση
Αν οι πιπεριές είναι πολύ καυτερές βάλτε λιγότερες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου