από την Tsikita Mavi
Υλικά
- 400
γρ πιπεριές Φλωρίνης
- 200
γρ κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 1 κιλό
περίπου ζάχαρη
- 300
ml μηλόξυδο (η περισσότερο κατά βούληση)
- 200
ml κρασί
- 4-5 μήλα(η
2 φακελάκια πηκτίνη)
- 2 κουταλιές
σούπας χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και
καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις περνάμε από το μουλτι, το ίδιο κάνουμε και με τα μήλα
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε το κρασί ,το ξύδι ,τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι
να λιώσουν
Προσθέτουμε
στο κρασόξυδο και τον πολτό της πιπεριάς και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά όπως
η μαρμελάδα
Προσοχή
γιατί κολλάει εύκολα και πιτσιλίζει πολύ
Αποθηκεύουμε
σε μικρά αποστειρωμένα βαζάκια Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο
Σημείωση
Αν οι πιπεριές
είναι πολύ καυτερές βάλτε λιγότερες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου