από την Emmanouela Koumantaki
Υλικά
-
χόρτα (μάραθο
-σπανάκι -πράσο-γούλα)
- πιπέρι
- αλάτι
- φέτα
- 1 αυγό
ζύμη κουρού
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο αλάτι
-
λίγη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πακέτο αλεύρι περίπου
- 2 αυγά
- 1 πακέτο αλεύρι περίπου
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα χόρτα προσεκτικά και τα κόβουμε μικρά κομμάτια
ότι χόρτα προτιμάτε .
ότι χόρτα προτιμάτε .
Τα
ξεπλένουμε αρκετές φορές αφού τα έχω αφήσει λίγη ωρίτσα
στο πρώτο νερό με αλάτι-ξύδι .Τα ψήνουμε αρκετά βάζοντας λαδάκι το νερό που χρειάζεται , πιπεράκι -αλάτι (ότι μπαχαρικό προτιμάτε).
Μόλις είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε να σουρώσουν
(περίπου ένα δίωρο) είναι καλύτερα να τα έχουμε από τη προηγούμενη
Αφού έχουν σουρώσει προσθέτουμε την φέτα και το αυγόΧτυπάμε το γάλα με τη μαγιά να διαλυθεί καλά ,ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια το αλάτι-ζάχαρη-αυγά, και σιγά σιγά τ αλεύρι
στο πρώτο νερό με αλάτι-ξύδι .Τα ψήνουμε αρκετά βάζοντας λαδάκι το νερό που χρειάζεται , πιπεράκι -αλάτι (ότι μπαχαρικό προτιμάτε).
Μόλις είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε να σουρώσουν
(περίπου ένα δίωρο) είναι καλύτερα να τα έχουμε από τη προηγούμενη
Αφού έχουν σουρώσει προσθέτουμε την φέτα και το αυγόΧτυπάμε το γάλα με τη μαγιά να διαλυθεί καλά ,ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια το αλάτι-ζάχαρη-αυγά, και σιγά σιγά τ αλεύρι
Αφήνουμε
τη ζύμη να ξεκουραστεί αν δεν έχετε χρόνο και
αμέσως να την ανοίξετε δεν υπάρχει πρόβλημα , απλά εγώ όταν χρησιμοποιώ μαγιά πάντα
την αφήνω λίγο ..όταν έχω χρόνο.
Στη
συνέχεια μοιράζετε τη ζύμη σε 2 μέρη
Ανοίγετε το φύλλο((πολύ εύκολο στρώνετε και με το χέρι)) στο κάτω μέρος του ταψιού
απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να ανοίξουμε και το δεύτερο το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση
Στη συνέχεια χαράζουμε την πίτα με το μαχαίρι και την ραντίζουμε με γάλα
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά
Ανοίγετε το φύλλο((πολύ εύκολο στρώνετε και με το χέρι)) στο κάτω μέρος του ταψιού
απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να ανοίξουμε και το δεύτερο το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση
Στη συνέχεια χαράζουμε την πίτα με το μαχαίρι και την ραντίζουμε με γάλα
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά
καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου