από την Noppi Karayianni
Χωρίζουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι μας και ανοίγουμε φύλλα είτε με τα χέρια είτε με τον πλάστη.
Αυτά που θα γεμιστούν πρέπει να γίνουν πιο λεπτά για να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
Αυτά που θα γίνουν σκέτα , τα κόβω στις άκρες με μαχαίρι και τα στρογγυλεύω να μοιάζουν με αράβιικη πίτα .
Αν αφού τα φτιάξετε τα αφήσετε στην άκρη για λίγη ώρα , θα ξαναφουσκώσει το ζυμάρι και θα γίνουν πιο αφράτα !
Τηγανίζουμε με μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ,χωρίς να τα ενοχλούμε πολύ πολύ όσο ψήνονται.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι.
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
- 600 γρ. νερό ( λίγο χλιαρό )
- Αλάτι και λίγη ζάχαρη.
- Αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε την μαγιά και το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και δουλεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια ,χωρίς όμως να είναι σκληρή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και δουλεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια ,χωρίς όμως να είναι σκληρή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι μας και ανοίγουμε φύλλα είτε με τα χέρια είτε με τον πλάστη.
Αυτά που θα γεμιστούν πρέπει να γίνουν πιο λεπτά για να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
Αυτά που θα γίνουν σκέτα , τα κόβω στις άκρες με μαχαίρι και τα στρογγυλεύω να μοιάζουν με αράβιικη πίτα .
Αν αφού τα φτιάξετε τα αφήσετε στην άκρη για λίγη ώρα , θα ξαναφουσκώσει το ζυμάρι και θα γίνουν πιο αφράτα !
Τηγανίζουμε με μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ,χωρίς να τα ενοχλούμε πολύ πολύ όσο ψήνονται.
Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν !
Αφιερωμένη στη μητέρα μου και στους απανταχού Ποντίους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου