από την Ntina Ntina
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
- 2 μήλα σε κύβους
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα ηλιέλαιο για τα φύλλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- κανελογαρύφαλλα
- 1 παξιμάδι μέτριο τριμμένο
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα
- μέλι για το πασπάλισμα
- 300 γρ, φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Βράζω την κολοκύθα και την σουρώνω
καλά να φύγουν τα νερά. Καίω το ηλιέλαιο και προσθέτω την κολοκύθα να σοταριστεί.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά αφού
χλιαίνει. Αλείφω τα μισά φύλλα με ηλιέλαιο και τα απλώνω μέσα σε πυρέξ.
Ρίχνω τη γέμιση και αλείφω
και τα υπόλοιπα και σκεπάζω το γλυκό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει. Μόλις βγει από το φούρνο την ραντίζω με μέλι και κανέλα.
Παρατήρηση: όποιος θέλει την σιροπιάζει με μισή ποσότητα ζάχαρης και μισή
νερό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου