Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΔΕΝΙΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  3,5 νεροπότηρα αλεύρι σκληρό
-  ελαιόλαδο
-  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-  ντοματίνια
-  πιπεριές
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  1 βαζάκι τσάτνευ (γλυκόξινη σάλτσα)
-  μανιτάρια
-  1 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά το αλάτι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε  χλιαρό νερό, τόσο για να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. 


Κάνουμε με το ζυμάρι μας μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα, να φουσκώσει.


 Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. Χονδροκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, και 1 βαζάκι τσάτνευ. 


Μόλις μαλακώσουν λίγο σβήνουμε το μάτι. 


Λαδώνουμε ένα ταψί και εκεί βάζουμε την ζυμαρένια μπάλα μας. Απλώνουμε με το χέρι σαν την λαγάνα.


 Από πάνω βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. 


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Περιμένουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε



Είναι η αρχαία ελληνική πίστα. Από πάνω βάζουμε ότι θέλουμε για γέμιση. Άλλωστε γι αυτό την σκέφτηκαν, για να αξιοποιήσουμε ότι περίσσευμα φαγητού έχουμε. Από λαχανικά, μέχρι κρέας και ψάρια, θαλασσινά ή ακόμα και σκέτη ρίγανη με χοντρό αλάτι!!!

2 σχόλια: