Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  κους κους
-  1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-  πιπεριές σε ροδέλες
-  μανιτάρια
-  ντομάτες κονκασέ (έβαλα τσέρι)
-  ελαιόλαδο
-  μαϊντανέ
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  καυτερές  πιπεριές για τη γεύση


Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε σταδιακά, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τις καυτερές πιπεριές
.


Αφού πάρουν μια βράση βάζουμε αλατοπίπερο και τις καυτερές για να νοστιμίσει.



Αφού πάρει μια-δυο βράσεις το φαγητό προσθέτουμε καυτό νερό, για να μη σταματήσει ο βρασμός. Η αναλογία του είναι 3,5 κούπες νερό για 1 κούπα κους κους


Προσθέτουμε και το κους κους και σβήνουμε το μάτι.


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Μόλις σταματήσει ο βρασμός αναποδογυρίζουμε την κατσαρόλα μας σε ένα ταψί και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου