από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- κους κους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- πιπεριές σε ροδέλες
- μανιτάρια
- ντομάτες κονκασέ (έβαλα τσέρι)
- ελαιόλαδο
- μαϊντανέ
- αλάτι
- πιπέρι
- καυτερές πιπεριές για τη γεύση
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε σταδιακά, τις πιπεριές, τις ντομάτες,
τα μανιτάρια, τις καυτερές πιπεριές
.
Αφού πάρουν
μια βράση βάζουμε αλατοπίπερο και τις καυτερές για να νοστιμίσει.
Αφού πάρει
μια-δυο βράσεις το φαγητό προσθέτουμε καυτό νερό, για να μη σταματήσει ο βρασμός.
Η αναλογία του είναι 3,5 κούπες νερό για 1 κούπα κους κους
Προσθέτουμε
και το κους κους και σβήνουμε το μάτι.
Ανάβουμε
τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Μόλις σταματήσει ο βρασμός αναποδογυρίζουμε
την κατσαρόλα μας σε ένα ταψί και φουρνίζουμε.
Ψήνουμε
για 20-30 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου