Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ

από την  Nonna Almani
Υλικά ζύμης
-  1 νεροπότηρο χλιαρό νερό 
-  ½  φακελάκι ξερή μαγιά
-  ½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-  λίγο αλάτι
-  2 κ.σ. ελαιόλαδο 
-  ½ κιλό  περίπου  αλεύρι
Υλικά γέμισης
-   κανέλα
-  ταχίνι με μέλι
-  σουσάμι

Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί καμιά ώρα. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε 4-5 ίσα μέρη, παίρνουμε κάθε κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη, σε μέγεθος ενός μέτριου πιάτου περίπου
Ρίχνουμε πάνω του λίγο αλεύρι, αλείφουμε με ταχίνι τα 2/3 του κέντρου της επιφάνειας και τυλίγουμε σε ρολό.


Τεντώνουμε ελαφρώς και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι, πιέζουμε με την παλάμη μας να πατικωθεί λιγάκι και τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
 Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα κομμάτια μας και όταν τελειώσουμε τα αφήνουμε 40' - 45' να φουσκώσουν.



Κατόπιν, αλείφουμε με το πινέλο τις ταχινόπιτες λαδάκι και μέλι ανακατεμένο, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20'!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου