Υλικά
- 2 αυγά χωριάτικα
- 150 γρ άχνη
ζάχαρη
- 200 γρ βούτυρο
αγελάδας
- 100 γρ σιμιγδάλι
ψιλό
- 200 γρ αλεύρι
φαρίνα
- 2 κουταλάκια του
γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα 1 λεμονιού
Σιρόπι
- 2 φλιτζάνια
τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά
σούπας βιτάμ
- αμύγδαλα ή
φουντούκια
- μαστίχα
(προαιρετική)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη, στη συνέχεια
προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το σιμιγδάλι και
ανακατεύουμε
Βάζουμε το αλεύρι
φαρίνα, το ξύσμα ενός λεμονιού και
ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγη ώρα.....
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 40' περίπου.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 10-12 λεπτά και σιροπιάζουμε χλιαρά τα
σεκέρ παρέ.
Περιμένουμε να κρυώσουν μια ώρα με ανυπομονησία!!!
Αν μας βρίσκονται και αμύγδαλα ή φουντούκια βάζουμε από
πάνω πριν ψηθούν!
Επίσης,
μπορούμε να προσθέσουμε και μαστίχα, για πιο πολύ άρωμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου