Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

από την  Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

 Υλικά
-  κανταΐφι
-  φρέσκο βούτυρο
-  ανθότυρο  ή φρέσκο ανάλατο τυρί
-  σιρόπι (1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη)


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταΐφι, το κόβουμε και το περιχύνουμε με λιωμένο φρέσκο βούτυρο
.


Στρώνουμε το μισό σε μικρό τηγανάκι, το πατάμε καλά με το χέρι και βάζουμε επάνω ανθότυρο η φρέσκο ανάλατο τυρί



Στρώνουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι και το πατάμε πάλι με το χέρι


Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, όχι στο φούρνο και όταν ψηθεί από τη μια πλευρά το γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από τη άλλη.


Έχουμε ετοιμάσει από πριν το σιρόπι με ένα ποτήρι νερό και ένα ζάχαρη. Περιχύνουμε το ζεστό κιουνεφέ με το κρύο σιρόπι. Τρώγεται χλιαρό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου